Waarom een massage voor je hond?

Een voor de hand liggend antwoord is natuurlijk, “omdat het ontspannend is”. Zeker, dat is het ook.  Met als bijkomend effect, dat als je je hond een massage geeft, dat dat ook voor jou werkt! De rustgevende signalen die je in de hond bewerkstelligt, geef je ook aan je eigen hersenen af, waardoor er een betere balans in jezelf ontstaat.

Zo kan massage dus als onderhoud van spieren en gewrichten worden ingezet, maar ook doelgerichter en ondersteunend bij een lichamelijke therapie of gedragstherapie. Massage verbetert de bloed- en lymfecirculatie (voert afvalstoffen af en geeft daardoor ruimte aan vers, zuurstofrijk bloed), het helpt de spieren te ontspannen en helpt bij het opheffen van blokkades.

Wanneer zou je hond kunnen profiteren van een massage?

  • bij stijfheid van spieren en gewrichten
  • bij het herstellen van een blessure en na een operatie
  • om ondersteuning te bieden bij een chronische aandoening
  • bij gedragsproblemen (nervositeit, hyperactiviteit, rusteloosheid)

Wil je weten of massage jouw hond zou kunnen helpen of wil je de band met je hond versterken door hem een ontspannende massage te kunnen geven, neem dan contact met mij op. Ik geef je graag informatie over de voordelen van  hondenmassage. Je kunt mij bellen: 06 19158330 of mailen: info@hondactief.nl.

 

WP_20140514_002